Follow

My pinephone arrived! posting this from ubports

@doenietzomoeilijk Ziet er aardig uit, UBports ziet er verfrissend uit en werkt ook wel goed op zich. Maar volwassen is het nog niet allemaal natuurlijk (had ik ook niet verwacht).

Grootste minpunt vind ik dat het scherm, vooral het wit, heel erg korrelig is, vraag me af of het een hardware of driver issue is.

@proycon Korrelig? Beetje zoals die oude pentile-schermpjes op Samsung-telefoons hadden? Nou ja, voor de prijs verwacht je ook geen AAA+-panel natuurlijk, en dat is ook niet het primaire bestaansrecht van dit apparaat.

Ik hou zelf ook een schuin oog op de Pine/Librem-kant, momenteel bne ik niet in de markt voor een toestel, maar tegen de tijd dat dat wel zo iets hoop ik dat er een enigszins werkbaar alternatief is voor het Apple-Google-duopolie. :)

@doenietzomoeilijk@mastodon.nEen beetje alsof er een laag zeepsop over het scherm zit, met name bij wit, ik had ook wat flickering zelfs.

Ik hoop er uiteindelijk mijn daily driver van te maken om de Google/Apple duopolie te doorbreken, maar dat wordt nog wat puzzelen, ecosysteem qua apps is nog erg beperkt natuurlijk.

@proycon hetzelfde zie je ook wel eens bij van die matte screenprotectors. Word het niet veroorzaakt door zo'n voorgeinstalleerde screenprotector?

@vancha Er zat een fabrieks-protector omheen die ik er gelijk af heb gehaald. Lijkt me sterk dat er twee lagen zijn toch? Ik durf nu niet te hard te peuteren en het glas eraf te schrapen ;)

@vancha bij nader inzien, je hebt helemaal gelijk!! er is niks mis met het scherm nu, prima beeld!

@proycon goed om te horen ^^ heel veel plezier met je nieuwe telefoon! Lijkt me een super ding om mee te werken.

@proycon ja, vandaar mijn vraag over anbox, dat zou in ieder geval de eerste nood een beetje moeten wegnemen.

Sign in to participate in the conversation
social.anaproy.nl

private server