Follow

🇳🇱 Laat ik ook eens iets in mijn moedertaal tooten (toeteren?), ik ben vast niet de enige Nederlander (of vlaming 🇧🇪, of surinamer 🇸🇷, etc..) hier? Wellicht levert het nieuwe connecties op.

· Web · 5 · 3 · 4

@proycon

Hoi Maarten!

Best wel leuk om ook af en toe Nederlandse toots (toeters?) te zien :)

@Erik Hoi :) Ja, vind ik ook. Bovendien is toeteren en toeters ook wel een heel leuk woord hiervoor eigenlijk :) Daar kunnen de twitteraars nog iets van leren!

@proycon @Erik eens! Er mag best wat meer in de moerstaal, en toeters / toeteren is een verrijking van de woordenschat.

@proycon Kijk, toch Nederlands op Mastodon! Dat is super zeldzaam. Groeten uit B!

@proycon zeker niet :) er is volgens mijn zelfs een nederlandse instance op de fediverse, mastodon.nl (als ik het goed heb) met nog best veel gebruikers.

@vancha @proycon ook daar zie je de voertaal nog steeds vaak terugvallen naar Engels. Los van de nieuwsbots en conspiracy-/corona-/5G-gekkies.

@doenietzomoeilijk @vancha Daar maak ik me zelf ook te vaak schuldig aan ja (aan het terugvallen op het Engels en in het algemeen verengelsen, niet aan het in de fik steken van 5G masten uiteraard ;) ). Ik ga het proberen hier lekker meertalig te houden.

@proycon @doenietzomoeilijk bij fosstodon hebben ze liever dat er één taal aangehouden word, i.v.m. het managen. Ik zit hier best te plek hoor, gezellige gemeenschap, maar vrij internationaal allemaal. Zo kom je dan niet snel andere mederlanders tegen, wat op zich dan wel weer jammer is :)

@vancha @proycon tja, en om nou met vlaggetjes in de naam te gaan werken is ook weer zo wat... Nee, het beste is gewoon af en toe maar Nederlandse toeters plaatsen, dan internationaliseren we de boel vanzelf wel.

@proycon Ik vind het ook een uitdaging om iets in het #nederlands te vinden.

@Ruben Ja, we verengelsen te veel.. ben ik zelf ook schuldig aan vrees ik

@proycon Dat verengelsen vind ik op zich niet zo'n punt. Internet heeft de wereld in een buurtje verandert en daar moet je met iedereen kunnen communiceren. Maar het lijkt dat er überhaupt weinig Nederlanders op dit medium zitten.

@Ruben Misschien moeten we er eens een paar van twitter hierheen trekken... Wel alleen de leuke, want de sfeer is daar ook niet altijd even gezellig.

@proycon Ik zit al jaren niet meer op Twitter, dus ik ken er eigenlijk niemand.

Sign in to participate in the conversation
social.anaproy.nl

private server